Lisa Snijders wint Albert Hogeveen Bokaal!

Lisa Snijders boekverkoper van het jaar!Op het boekenfestival Manuscripta in Zwolle heeft juryvoorzitter Bert Natter de winnaar van de Elspeet Boekverkoper van het jaar bekendgemaakt. De felbegeerde Albert Hogeveen Bokaal gaat dit jaar naar Lisa Snijders van Boekhandel Stevens in Hoofddorp. Deze opiniërende en spraakmakende boekverkoper wordt door haar klanten, haar personeel en door mensen uit de uitgeefwereld gezien als hét boegbeeld voor een nieuwe generatie boekverkopers en als een authentieke ambassadeur van het lezen, zo staat te lezen in het juryrapport. De jury roemt Lisa Snijders om haar enthousiasme en durf en feliciteert haar van harte met deze welverdiende titel.

Elspeet organiseert de Boekverkoper van het jaar-verkiezing om de enthousiaste, servicegerichte boekhandelaar te belonen voor zijn of haar werk. De winnaar ontvangt de door beeldend kunstenaar Jean Paul Michel ontworpen Albert Hogeveen Bokaal, vernoemd naar de illustere boekverkoper Albert Hogeveen. De prijs is dit jaar voor de tiende keer uitgereikt. Vorig jaar werd de verkiezing gewonnen door Walter Jansen van Boekhandel Jansen & De Feijter in Velp.

De genomineerde boekverkopers voor de Elspeet Boekverkoper van het jaar 2015, winnaar Lisa Snijders en juryvoorziter Bert Natter

Genomineerden, i

Manda Heddema, Boekhandel De Koperen Tuin (Goes)
‘Een bevlogen onderneemster die haar hele ziel en zaligheid geeft aan haar boeken en de mensen die in de winkel komen.’

Ted van Mierlo, Boekhandel De Omslag (Rosmalen)
‘Een gedreven zakenvrouw met een open hart voor het boek.’

Marlous Mutsaers, Boekverkopers Gianotten Mutsaers (Tilburg)
‘Lef, doorzettingsvermogen en liefde voor het boek. Gianotten is weer terug!’

Nathalie Scheffer, Kinderboekhandel De Kleine Prins (Weesp)
‘Een boekendier in hart en nieren. Een onderneemster pur sang.’

Lisa Snijders, Boekhandel Stevens (Hoofddorp)
‘Superenthousiast en gedreven. Lisa komt elke keer weer met vernieuwende ideeën.’

(De quotes zijn aangeleverd door enthousiaste stemmers)

Lees hier het volledige juryrapport.