Bestuur

Obe Alkema

Obe Alkema (1993) is Specialist Digitale Productinformatie bij VBK Uitgeversgroep. In 2016 rondde hij een onderzoeksmaster in Nederlandse letterkunde af aan de Universiteit Utrecht. Zijn poëziedebuut Obelisque, een glossy in millennial pink, verscheen in 2018 bij het balanseer en werd genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs. Hij bespreekt regelmatig poëzie voor NRC Handelsblad en publiceert in/op verschillende Nederlandse, Vlaamse en internationale magazines/platforms. Hij is sinds december 2020 lid van het Elspeetbestuur.

Niels Koemans

Niels Koemans (1990) studeerde Geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht en volgde een master Militaire Geschiedenis aan de UvA. Sinds 2017 werkt hij als vertegenwoordiger bij New Book Collective. Niels is sinds juni 2019 lid van het Elspeetbestuur.

Marieke Lindhout

Marieke Lindhout (1998) studeerde Engelse Literatuur aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Vervolgens maakte zij haar intrede in het boekenvak als medewerker verkoop binnendienst en marketing bij Uitgeverij Prometheus. Sinds augustus 2020 werkt zij als accountmanager bij Prometheus.

Jill Luites

Jill Luites (1996) studeerde Algemene Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Tilburg. Ze werkte ruim anderhalf jaar als uitgeefassistent bij de Uitgeversgroep voordat ze de master Redacteur/editor behaalde in Amsterdam. Daarna coördineerde ze de eindredactie van Babel Magazine en liep ze stage bij Luitingh-Sijthoff. Inmiddels is ze werkzaam als junior acquirerend redacteur bij Meulenhoff Boekerij. Jill is sinds december 2020 lid van het Elspeetbestuur.

Stella Nelissen

Stella Nelissen (1990) studeerde Media en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en behaalde daar ook de master Redacteur/editor. Ze begon haar literaire carrière bij Uitgeverij Hollands Diep en werkte daarna als redacteur bij nai010 publishers en Uitgeverij Prometheus. Sinds juli 2019 is Stella literair agent bij Marianne Schönbach Literary Agency. Ze is sinds september 2019 bestuurslid van Stichting Elspeet.

Maud Reeskamp

Maud Reeskamp (1993) studeerde Nederlandse Taal en Cultuur aan de VU in Amsterdam. Tijdens de master Cultureel ondernemen in het boekenvak liep ze stage op de publiciteitsafdeling van De Bezige Bij. Na 1,5 jaar als junior redacteur te hebben gewerkt bij Luitingh-Sijthoff, maakte Maud de overstap naar de publiciteitsafdeling van Prometheus. Sinds november 2019 verzorgt ze de marketing en publiciteit voor de kinderboeken en natuurboeken bij Luitingh-Sijthoff. Maud is sinds maart 2021 lid van het Elspeetbestuur.

Irene Roemer

Irene Roemer (1994) studeerde Nederlandse taal en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en rondde daar ook de master Redacteur/editor af. Ze liep stage bij Atlas Contact en De Bezige Bij. Inmiddels is ze werkzaam als bureauredacteur bij Uitgeverij De Fontein. Irene is sinds augustus 2020 lid van het Elspeetbestuur.

Fleur Smid

Fleur Smid (1995) is sinds 2017 verantwoordelijk voor de marketing & PR bij Blossom Books. Ze studeerde Engelse taal & cultuur aan de Universiteit Utrecht en behaalde daarna de master Redacteur/editor aan de UvA. Tijdens haar studie deed ze twee stages, eerst bij Gottmer Uitgevers Groep en daarna bij haar huidige werkgever, Blossom Books. Fleur is sinds april 2021 lid van het Elspeetbestuur.