Algemene voorwaarden Mee naar de Messe

Mee naar de Messe werd voor het eerst in 2016 georganiseerd door de GAU en Stichting Elspeet en is in het leven geroepen omdat steeds meer jonge boekenvakkers de Messe missen, terwijl wij geloven dat het bijwonen van een boekenbeurs essentiële ervaring is voor elke boekenvakker.

Om deze wedstrijd te winnen, moet de jonge boekenvakker die meedoet aan de wedstrijd aan enkele voorwaarden voldoen:

• Je bent werkzaam in het boekenvak
  • Je bent 35 jaar of jonger
  • Je levert een case in: een uitleg waarom je naar de Frankfurter Buchmesse moet
  • Je zit niet in het bestuur van Stichting Elspeet

De jury is samengesteld door de GAU en het bestuur van Elspeet en bestaat uit:

• Juryvoorzitter Martijn David – voorzitter GAU
  • De voorzitter van Stichting Elspeet
  • Twee algemene juryleden, waarvan minimaal één werkzaam als uitgever in het boekenvak

Winnaars

De jury houdt jaarlijks na de sluitingstermijn van de prijsvraag een beraad waarin de inzendingen worden beoordeeld. De jury kijkt naar de inzendingen die vóór de gestelde deadline zijn ingezonden via elspeetbestuur@gmail.com.

De beoordelingscriteria zijn:

• Het belang van de case zelf
  • Creativiteit
  • De case ten aanzien van de organisatie
  • De aanbeveling van de mentor

Het juryberaad moet drie winnaars opleveren. De winnaars worden publiekelijk bekendgemaakt door de juryvoorzitter tijdens de jaarlijkse Elspeetconferentie.

Prijs

De winnaars winnen een geheel verzorgde trip naar de Frankfurter Buchmesse, van dinsdagavond tot zaterdagmiddag. De GAU stelt in overleg met de winnaars een goed programma samen op basis van de cases en zorgt voor afspraken met een aantal usual suspects uit het boekenvak.

Bij vragen: graag contact opnemen met stichting Elspeet: elspeetbestuur@gmail.com.

Over de keuze met betrekking tot de winnaars kan niet worden gecorrespondeerd.